Huurtoeslag

Heeft u een laag inkomen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor huurtoeslag. Meer informatie vindt u op www.mijntoeslagen.nl of bel de Belastingdienst via 0800-0543.

De Belastingdienst stort de huurtoeslag op uw bankrekening rond de 20ste van elke maand. Deze toeslag is bestemd voor huurbetaling van de maand daarna. U betaalt aan de Woonstichting het gehele huurbedrag zonder verrekening van de huurtoeslag.

Huurtoeslag na verhoging

Heeft u nu huurtoeslag? Dan houdt u recht op huurtoeslag als de huurprijs boven de €710,68 uitkomt (peildatum 1 januari 2017). U ontvangt over de huur boven de €710,68 geen extra huurtoeslag!

Hoe vraagt u huurtoeslag aan?

Via de website www.toeslagen.nl vraagt u huurtoeslag aan en maakt u eenvoudig een proefberekening. Na uw aanvraag ontvangt u van de Belastingdienst bericht hierover. Het bedrag van va de huurtoeslag is een voorschot en kan wijzigen. Voorkom dat u onverwachts bedragen moet terugbetalen! En geeft veranderingen in uw inkomens- en gezins- of leefsituatie zo snel mogelijk door aan de Belastingdienst.

Na april is uw fiscaal inkomen over het voorgaande jaar bekend en bepaalt de Belastingdienst uw definitieve huurtoeslag. Heeft u teveel huurtoeslag ontvangen? Dan betaalt u terug! Heeft u te weinig ontvangen? Dan betaalt de Belastingdienst dit bedrag aan u uit.

Heeft u over dit onderwerp vragen of heeft u hulp nodig met een aanvraag, wij kunnen u hierbij helpen. Mail uw vraag naar info@umthuus.nl